Etichete


letter_to_my_13_year_old_self_by_witchling_ashara-d32hai2 (1)Draga mea,

Ne cunoaștem dintotdeauna, deși nu știu dacă și cel mai bine.

Îmi permit totuși o dojană pentru acum când ai falsa senzație că te simți în siguranță. Și tu știi că e falsă, dar te-ai obișnuit cu astfel de sentimente.

Acum când între cei patru pereți ai camerei tale și tot patru ai unei inimi pe care nu ai mai fost nevoită s-o potolești cu chimie, acum , de ce stai și nu faci nimic pentru vremea când vei tremura din nou? De ce te afunzi în gânduri, în trecut, în nimic și nici măcar nu-ți trăiești prezentul?

Dacă nu-ți place, îl poți schimba acum când ți-e „bine”. Știu că ești obosită, știu că vrei liniște. Dar iar te înșeli, nu asta e liniștea pe care o cauți, nu de ea ai nevoie. Iar te opreşti înainte de a face pasul. Îl faci de atâtea ori în mintea ta încât ajungi să crezi că ai pășit și în realitate.

Ești atât de închisă în tine, ții atât de mult să te ascunzi și să te prefaci încât nu-ți vei deschide aripile niciodată. Visul tău este să zbori, dar te întreb, ce ai făcut ca să înveți? În afară de a te gândi, știu că la asta ai fost bună. Acum pot folosi liniștită timpul trecut , nu-ți mai iese nici măcar asta.

Ai irosit cu mult talent și nebăgare de seamă, ani, stări, oameni, resurse, te-ai irosit pe ține și te-ai consumat din interior. Ai răbufnit uneori că un vulcan aruncându-ți lava pe cei din jur, de parcă ei ar fi aprins focul în interiorul tău. E bine că nu au fost atinși decât de stropi, nu a suferit nimeni prea tare, altfel ar fi trebuit să socotești o vină care era chiar a ta. Și tu nu știi să faci asta, tu știi să aduni și să scazi lucruri închipuite.

Nu ai încetat niciodată să trăiești în viitor neglijându-ți prezentul și delimitându-te de trecut. Și nu recunoști viitorul, treci pe lângă el de parcă l-ai socoți în milenii.

E greu să accepți că nu poți atât de mult pe cât ai crezut?

Nu contează! Fă ceva, orice și nu-l mai măsura! Nu faci decât să-l pierzi printre degete, nu va crește în nici un caz.

Îmi închei textul, ascultându-mi propriul sfat. O să fac și altceva, în afară de a scrie. Ceea ce îți doresc și ție!

Reclame